Záleží i na teplotě
Jistě znáte mnoho lidí, kteří by si v létě nedali jiné než bílé víno. Naopak jak teploty pomalu klesají, mění se jejich preference a přiklánějí se k vínům červeným.
Zatímco se lehká bílá vína servírují vychlazená, červené vyžaduje teplotu vyšší. Konzumace červených vín nám dodává hřejivější pocit a zdá se tak být ideální do chladnějšího počasí. Někoho zlákají i barevné tóny, které perfektně ladí k podzimním krásám.
Co k němu zakousnout
Víno a pokrm musí vzájemně souznít. Nic z toho by nemělo být dominantní, měly by se doplňovat a podporovat. Na podzimním menu nechybí nikdy pečená husa nebo kachna. Právě červené víno dovede tuto sváteční lahůdku k dokonalosti. Rovněž se perfektně snoubí s hovězími steaky, pečenými, dušenými či grilovanými masy.
Jasnou volbou jsou i pro zvěřinové hody nebo pokrmy ze skopového masa. Skvěle si ale rozumí i se sýry, obzvláště s těmi s ušlechtilou bílou nebo modrou plísní a zrajícími sýry.
Vaření s červeným
Nemůžeme opomenout, že červené víno bývá často i důležitou ingrediencí při vaření. Platí zlaté pravidlo, že pro tyto příležitosti volíme vždy takové, které bychom s chutí rádi popíjeli i samotné.
Zdroj: TZ OsobniVinoteka.cz