Z aktuálních statistik vyplývá, že až třetinu našinců sužuje alergie. Kvůli čemu tuzemáci smrkají ostošest, přičemž si stěžují na uslzené oči, kožní vyrážky a bolesti hlavy? Podle alergologů jde nejčastěji o pyl, dále pak roztoče, prach a srst domácích mazlíčků. Co z toho dráždí vás? Ať je to cokoli, úlevu slibují tyhle přírodní prostředky!
Kurkuma, s tou není třeba šetřit
Jednou z neúčinnějších a vědecky posvěcených zbraní, jež tlumí symptomy uvedené svízele, je kurkuma. Nemluvě o tom, že prokazatelně posiluje imunitní systém, neboť všemi silami podporuje protizánětlivé procesy v těle. Indickým šafránem lze ochutit celou řadu připravovaných pokrmů, nicméně lze ho užívat i jinak. Pokud jeho menší množství vmícháte do vody či trochy mléka, máte k dispozici blahodárný drink, po němž vám bude do skoku.
Cibule není nikdy dost
Prostřednictvím mnoha výzkumů se zjistilo, že potraviny s vysokým obsahem antimikrobiálních látek podstatně snižují riziko alergických i astmatických záchvatů. Ukázkovým příkladem za všechny je pak cibule. Důvodů, proč spotřebu královny kuchyně o něco navýšit, je ovšem víc. Ingredience štiplavé chuti totiž reguluje škodlivý cholesterol a normalizuje krevní tlak, čímž významně přispívá ke zlepšování kondice celého kardiovaskulárního systému.
Jablko, šťavnatá klasika
Na úsloví, že kdo jí jedno jablko denně, ten nepotřebuje doktora, je velký kus pravdy. Konzumace těchto plodů je spojována s prevencí zubních kazů, Parkinsonovy choroby a dokonce i rakoviny. Rovněž omezuje pravděpodobnost diabetu a předchází depresím, přičemž pomáhá čistit tepny a zbavuje je nahromaděných škodlivých látek. Jablka jsou také bohatým zdrojem kvercetinu, jež mírní všechny obtěžující příznaky alergií. Asi by neškodilo pro ně vyrazit obchodu co nejdříve…
Další info: 9 Foods That May Help Ease Your Allergies; Eat This to Help Relieve Seasonal Allergies